Életutam során többször értem már olyan pontra, ahol döntést kellett hoznom, merre menjek tovább. Ahogy idősödtem, úgy tartottam egyre fontosabbnak, hogy az ilyen döntések ne egy pillanatnyi megérzésből, elhatározásból eredjenek, hanem lehetőség szerint egy átgondolt terv részeként valósuljanak meg.

Persze még így is érik az embert meglepetések, váratlan helyzetek, amikor úgy kell döntést hoznia, hogy nem volt se alkalma, se ideje alaposan végiggondolni, hogy merre tovább. De azt gondolom, az ilyen eseményekre is fel lehet készülni, ha jól ismerjük saját magunkat, vágyainkat, ha vannak terveink az életben.

 

Saját útkeresésem során sok olyan könyvvel, weboldallal, bloggal találkoztam, amelyek segítettek előrelépni, ötleteket adtak, vagy egyszerűen csak rávilágítottak valamire, ami addig nem tudatosult bennem.

 

Számomra ezek az írások, videók, hanganyagok egyfajta iránytűt jelentenek, ha elakadok, megmutatják, merre menjek tovább. Lehet szó bármiről, a jövőm tervezéséről, önmagam megismeréséről, életmódváltásról, fogyásról, egészséges ételekről - rengeteg forrás áll ma már rendelkezésünkre.

 

Ezen az oldalon ezeket az "iránytűket" és saját gondolataimat szeretném egy helyre rendezni, nem utolsósorban azért is, mert ezek többsége ma még csak angolul elérhető, így sokak számára a nyelvismeret hiánya miatt nem hozzáférhető.

 

Remélem, ezzel én is egyfajta iránytűt adok a Ti kezetekbe - fogadjátok szeretettel, remélem lesz, akinek hasznára válik.